Kun rakkaus suo kantaa – peruttu sairauden vuoksi

Konsertti on jouduttu perumaan esintyjän sairauden vuoksi.
Toivomme näkevämme taiteilijat Aurinkorannikolla myöhemmin tulevaisuudessa.

Isänpäivänä saamme nauttia jälleen huikeasta konsertista, kun Oulun ’Laulava poliisi’ tenori Petrus Schroderus saapuu konsertoimaan ukrainalaisen pianistin Tetjana Kushnirukin kanssa.
Konsertteja on yksi kumpanakin päivänä. Niiden sisältö on sama, joten voitte valita parhaan ajankohdan juhlistaa isänpäivää tai nauttia muuten vain. Konsertit itsessään ovat erinomainen syy tulla ne kokemaan.

Konserttien liput eivät vielä ole myynnissä, mutta ne tulevat myyntiin hyvissä ajoin ennen konsertteja. Entiseen tapaan lippuja voi ostaa myös ennakkoon pankkimaksulla. Tiedotamme lähiaikoina.

Petrus ja Tetjana ovat luoneet Kun rakkaus sua kantaa -konsertin ohjelmaan musiikillisen kaaren, joka alkaa vahvoista suomalaisista lied-lauluista, näppäilee herkkiä romansseja, kunnioittaa ukrainalaisten tuskaa ja johdattaa lopulta italialaiseen ilotulitukseen.

Kuulija voi heittäytyä monenlaisten tunteiden vietäväksi ja lopussa odottaa ilo ja ylistys.

Konsertti kestää n. 70 minuuttia ja siinä ei ole väliaikaa.

Konsertin tuottaa HeartBrain Oy.

Hyväntekeväisyyskonserttien koko puhdas tuotto käytetään Ukrainan hädänalaisten auttamiseen samoja kanavia pitkin kuin viime kaudellakin.

Petrus Schroderus, tenori

Oululaisen poliisin Petrus Schroderuksen ura oopperalaulajana alkoi varsinaisesti Timo Mustakallio-laulukilpailun voitosta Savonlinnan Oopperajuhlilla kesällä 2004. Kiinnitys Suomen kansallisoopperaan toi seuraavien vuosien aikana hänelle useiden oopperateosten päärooleja. Petrus esiintyi myös Savonlinnan oopperajuhlien produktioissa sekä konserttisolistina eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2012 Petrus palasi kotikaupunkiinsa Ouluun poliisin tehtäviin, mutta laulamisen kipinä ei sammunut. Nyt vuosia myöhemmin, Petruksen musiikin painopiste on muuttunut oopperasta ikivihreiden klassikoiden, slaavilaisten romanssien ja italialaisen musiikin, lähinnä napolilaislaulujen suuntaan. Yhä suuremmassa osassa ovat myös uudet, Petrukselle sävelletyt kappaleet. 

Petruksen musiikkivideot ovat herättäneet suuren kiinnostuksen maailmalla. Merkittävimpänä Rakastan sinua elämä, jonka katselukertojen määrä Youtubessa lähentelee 4 miljoonaa ja Tik Tokissa on yltänyt yli 14 miljoonaan katsojakertaan.

Petrus on pitänyt useita konsertteja Ukrainan kansan tukemiseksi ja julkaissut ukrainalaista musiikkia. Nich yaka misyachna – kansanlaulu on saavuttanut jo yli 2 miljoonaa katsojakertaa Youtubessa.

Maaliskuussa 2023 Petruksen ensimmäinen albumi (cd) Laulan sun iltasi tähtihin saavutti kultalevyn rajapyykin, 10 000 myytyä täysihintaista levyä. Helmikuussa 2023 julkaistu uusin albumi Rakkauden Voima on myynyt vajaassa kuukaudessa yli 5000 kpl.  

Poliisin työstä Petrus luopui kesällä 2022 keskittyäkseen täysin laulajan uraan. Suosio on räjähtänyt! On syntynyt ilmiö, Petrus Schroderus.

Tetjana Kushniruk, piano

Ukrainasta kotoisin oleva Tetyana aloitti musiikin harrastuksen jo pienenä lapsena. Lasten musiikkikoulun ja musiikkilukion jälkeen opiskelu jatkui ulkomailla. Tetyana on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta pääaineenaan pianonsoitto.

Suomessa vuodesta 2012 asunut Tetyana esiintyy säännöllisesti pianosolistina sekä useissa kokoonpanoissa. Lied on erityisesti noussut hänen suureksi intohimokseen, lempisäveltäjinään Jean Sibelius ja Oskar Merikanto. Myös nykymusiikki ja vapaatyylinen soitto ovat hänelle mieluista musisointia.

Soittamisen rinnalla säveltäminen on noussut Tetjanalla merkittävään rooliin. Yhä enemmän Tetjanaa kysytyään myös opetustehtäviin.

Petruksen kanssa hedelmällinen yhteistyö on jatkunut jo pitkään. Tänä päivänä he työstävät erityisesti uusia sekä klassikoiksi nousseita ukrainalaisia lauluja, suomalaisen ja kansainvälisen musiikin rinnalla.

Sinua saattaa kiinnostaa myös