Kasoittain kamiinoita – Suurkiitos

Leijonat ja Ukraina kiittävät !

Aurinkorannikon Leijonat haluaa esittää sydämellisen kiitoksen kaikille keräykseemme osallistuneille. Saimme kasaan Klubimme kaikkien aikojen suurimman potin yhteen projektiin. Tulos on huikea 16.000€. Summa lähtee perjantaina 9. joulukuuta Ukrainaan ja sillä saadaan 160 kpl kamiinoita. Ne auttavat vähintään yhtä montaa perhettä saamaan lämpöä kotiinsa talven aikana sekä antavat mahdollisuuden valmistaa lämmintä ruokaa.

Keräyksemme sai alkunsa päivätansseista, jotka järjestimme marraskuussa. Siellä oli vahvasti Ukrainan hätä esillä. Esitimme videon konkreettisesta avusta mitä www.ukrainanhata.fi alueelle toimittaa. Saimme kuulla vaikuttavan puheen Ukrainasta paenneelta sekä myös hienon Ukrainalaisen lauluesityksen.

Lähestyimme vielä klubimme jäseniä ajatuksella, että jokainen, jolla mahdollisuus, voisi lahjoittaa yhden kamiinan. Projekti ”lähti laukalle”, SE – Suomalainen Espanjassa, päätoimittajan Katia Westerdahlin kirjoittamana, julkaisi hienon pääkirjoituksen sekä vielä erillisen aiheesta kertovan jutun. Fuengirola.fi lehti julkaisi myös aiheesta Ilkka Fonsenin kirjoituksen. Näillä haastettiin ”kaikki mukaan” yhteiseen asiaan.

Kymmenet suomalaiset yksityishenkilöt sekä yrityksiä ja järjestöjä lahjoittivat suoraan klubimme tilille merkittäviä summia. Aurinkorannikon suomalainen ev.lut seurakunta lahjoitti ensimmäisen Adventin sekä Itsenäisyyspäivänä Palacio de La Pazissa olleen juhlajumalanpalveluksen kolehdit kokonaisuudessaan keräykseemme. Ravintola Kukossa pidettiin Huutokauppakeisarin huutokauppa. Sinne Leijonat sai viedä tavaraa myyntiin. Niiden tuotto ohjautui projektiimme. Myös huutokaupan tunnetuimman tuotteen, kuparipannun, tuoton Aki ja Heli antoivat keräykseemme. Saimme kaikki mukaan tähän konkreettiseen avun antamiseen.

Keskiviikon 7.12. kokouksessa teimme yhteenvedon keräyksestä ja päätöksen rahan välittömästä lähettämisestä. Klubimme on toiminut aurinkorannikolla 30-vuotta ja alusta alkaen mukana ollut Hannu Hallamaa, käytti puheenvuoron, missä totesi mm: Tämä keräys on koko 30 vuoden klubissa olo aikana ollut hienoin ja vaikuttavin projekti, joka lämmittää sydäntä.

Emme varsinaisesti päätä keräystä. Jos tilillemme tulee vielä suorituksia, tulemme ne ohjaamaan kamiinoiden hankkimiseen tai muuhun Ukrainan tukemiseen. Halusimme kuitenkin nyt kerätyt varat lähettää heti. Kamiinat ehtivät tuomaan lämpöä ja iloa ilman sähköä ja valoa oleville perheille jouluksi.

Katso lisää!

Fuengirolassa 8 päivänä joulukuuta 2022

Aurinkorannikon Leijonat
Club de Leones Costa del Sol/Suomi
Leevi Hakola
presidentti

PS. Olemme juuri saaneet muutettua virallisen nimemme vastaamaan suomalaista nimeä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Leijonat Radiossa

Leijonat Radiossa

Radio Finlandian ohjelmistossa on Ilkka Fonsénin juttusarja Leijonat tutuksi.Jutuissa käsitellään ja tehdään yleisölle tutuksi klubimme ja lionien toimintaa. Jutut ovat kuultavissa Radio...

lue lisää