Kevätriehamme siirtyy syksyyn

Putinin Ukrainaan kohdistama tuhoamissota ja kansanmurha on vienyt Leijonilta juhlamielen ja vakaasti uskomme, että niin on käynyt kaikilta suomalaisilta ystäviltämme. Siksi katsomme, että juhlimisen aika on myöhemmin, kun rauha toivottavasti on palannut.

Leijonat kiittävät kaikkia ”Oopperan Tähdet Auringossa” – Ukrainan tukikonserttiin osallistuneita.
Konsertista on jo oma artikkelinsa tässä sivustossa.

Nyt etsimme muita muotoja Ukrainalaisten auttamiseksi.
Täällä Fuengirolassa toimiva Ukrainalaisjärjestö kerää vaatteita ja muuta materiaalia ihmisten hädän lievittämiseksi. Heiltä saamamme tiedon mukaan erityistä ja kiireellistä puutetta on rintamakäyttöön soveltuvista vaatteista ja jalkineista. Alusvaatteista päällysvaatteisiin. Tiedämmehän, että Ukrainan armeijan lisäksi sotaa käyvät myös siviilit, joiden talvivarustus on rintamaoloihin vaillinainen. Tällä avulla on kiire. Juhannuksena on jo kovin myöhässä tai erittäin paljon ennenaikaista. Toivomme toki, että sotatoimet lakkaisivat mahdollisimman pian.
Jos itseltänne löytyy kunnollisia (Suomesta hankittuja) talvivarusteita, alla on osoite, johon niitä voi toimittaa.
Muuten voitte auttaa jakamalla tietoa Suomeen. Sielläkin kerätään kuumeisesti varusteita.

Leijonien kansainvälinen katastrofirahasto on jo jakanut kuusinumeroisia summia tukea Ukrainan hätään. Nämä avustukset ovat jakautuneet suoraan Ukrainaan ja kaikkiin rajanaapureihin, jotka ottavat pakolaisia vastaan.
Päämajastamme saamamme tiedon mukaan vaate- ym. lähetysten ongelmana on, että vastaanottopäässä puuttuu työvoimaa lähetysten lajitteluun ja jakeluun. Vaarana on, että avustukset kasautuvat varastoihin.
Mitä selkeämmin tarvikeavustukset on pakattu ja merkitty, sitä helpompaa on saada ne jakoon ja käyttöön.

Jos lähetät ehjiä ja käyttökelpoisia, puhtaita varusteita, se on hyvä. Jos harkitset varusteiden ostamista ja lähettämistä, mieti vaihtoehtona rahallista avustusta jollekin luotettavalle järjestölle. He saavat samalla summalla enemmän rajanaapureissa ja tietävät todellisen tarpeen.

Lopuksi on hyvä muistaa, että rahan ja tavaran liikkuessa myös huijarit ovat ketteriä ja ovelia.

Tässä muutama linkki ja ohje, miten toimia täällä.
SUR in English – Ukraina

La Opinión de Málaga

Fuengirolan keräyspiste on C/ Salvador Rodriquez Navasin ja C/ Arapillesin kulmassa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Leijonat Radiossa

Leijonat Radiossa

Radio Finlandian ohjelmistossa on Ilkka Fonsénin juttusarja Leijonat tutuksi.Jutuissa käsitellään ja tehdään yleisölle tutuksi klubimme ja lionien toimintaa. Jutut ovat kuultavissa Radio...

lue lisää