Castillo de Colomares

’Satulinna’ Castillo de Colomares on rakennettu vuosina 1987-1994 kunnianosoituksena Kristoffer Kolumbukselle. Linna on monumentti – ei asuinrakennus. Sen rakensi espanjalainen lääkäri D. Esteban Martín Martín kahden muurarin avulla.

Kohteeseen on helppo päästä henkilöautolla ja kohteessa liikkuminen on kohtuullisen helppoa. Kohdetta ei varsinaisesti ole suunniteltu lapsille, mutta leikki-ikäiset luovat linnalle aivan oman maailmansa ja henkilöhahmonsa. Kohteessa ei kulu paljoa aikaa, joten samalla kertaa kannattaa kiivetä mäkeä ylös ja tutustua Benalmádena Pueblon vanhaan osaan ja kirkkoon. Kirkkoaukeamalle pääsee hissillä, jonka juuressa on yleensä tilaa pysäköinnille. Sen jälkeen vanhassa osassa pääsee eteenpäin pyörätuolillakin eli kohde todella sopii kaikille.

Liikuntaa kaipaavat voivat kävellä Fuengirolasta pikkukatuja pitkin ja vaikka vierailla samalla vuoren rinteellä sijaitsevalla Budha-temppelillä. Jos paluumatkalla alkaa väsyttää, voi aina laskeutua alas rantatielle ja palata bussilla 120. Benalmádena Pueblosta pääsee bussilla myös Arroyo de la Mieliin ja Benalmádena Costalle ja tietenkin myös Torremolinosiin.
Tässä on valmislinkki Google-mapsiin, jossa on valittu kävelyreitti Fuengirolan rajalta linnalle. Temppeli sijaitsee aivan Mariposarion vieressä. Mariposario on perhosnäyttely, joka sekin on mukava kohde erityisesti lapsille. Pueblon kirkon alapuolelle on merkitty nähtävyyshissi, jolla pääsee mukavasti kirkkotasanteelle ja vanhaan kaupunkiin.

Finca la Carraca, Ctra. Costa del Sol, s/n29639 Benalmádena, Málaga
P. 952 44 88 21- 678 03 40 11

Linnan omat kotisivut sisältävät paljon hienoja kuvia (ja aukeavat hitaasti).
Linnasta ovat kertoneet tyhjentävästi monet suomalaismediat, joten tässä suoraan linkit heidän sivuilleen:
Óle-kustannus, Espanja.com Rantapallo.fi

Kristoffer Kolumbus astui maihin 12.10.1492.
Tätä päivää juhlitaan Espanjan ja espanjalaisuuden kansallispäivänä.
Amerikan löytymisellä oli moninaisia seurauksia eivätkä ne kaikki olleet myönteisiä.
Arviolta 80% alkuperäisväestöstä sai surmansa – suurin osa menehtyi eurooppalaisten tuomiin tauteihin.