Venäjän hävitysvimma Ukrainassa jatkuu ja mitä todennäköisimmin yltyy. Emme halua emmekä aio unohtaa muitakaan hädänalaisia, mutta Ukrainan hädänalaiset, kodittomiksi pommitetut ihmiset pysyvät pääkohteenamme.

Toivomme kaikkien Aurinkorannikon suomalaisten osallistuvan mahdollisuuksiensa mukaan.

Haluatko tukea lahjoittamalla sopivaksi katsomasi summan, tässä ohje: Pankkiyhteytemme ja maksuohje

NÄITÄ TARVITAAN KIPEIMMIN

Viereisellä palstalla olevassa videossa Ukrainan Hätäavun toiminnanjohtaja nimeää joitakin kipeästi tarvittavia tuotteita. Olemme valinneet kauden ykkästavoitteeksi ainakin neljään sairaalaan toimitettavat ’sirpaleskannerit’. Kyseessä on Jyväskylässä valmistettava kädessä pidettävä röntgenlaite, jonka avulla haavoittuneesta sotilaasta – ja Ukrainan tapauksessa – haavoittuneista siviileistä ja lapsista voidaan nopeasti paikantaa kranaatin- ja muut metallisirpleet. Niitä voi olla yhdessä uhrissa kymmeniä ellei peräti satoja. Yhden skannerin hinta on 2.500 €. Skannerin käyttöä näytetään videolla.
Toissijaisena tavoitteena jatkamme kamiinoiden hankintaa. Talvi on tulollaan ja venäläiset tekevät parhaansa saadakseen ihmiset taivasalle tai ainakin asumaan ilman sähköä ja lämpöä ja lämmintä ruokaa. Kamiinoista koko hyöty koituu Ukrainan hyväksi, koska ne myös rakennetaan Ukrainassa.

Kun teet lahjoituksen mainitse maksusi yhteydessä Ukraina / Ukraina kamiina / Ukraina skanneri. Yleisohjeella Ukraina, tukesi käytetään meidän harkintamme mukaisesti toiseen noista kahdesta tai niihin molempiin.

AVUSTUSKANAVAMME

Leijonille on aina tärkeää ja jopa sääntömääräistä, että hyväntekeväisyyteen yleisöltä saadut varat myös menevät perille – TÄYSIMÄÄRÄISESTI!

Emojärjestömme toki tukee Ukrainaa USA:sta käsin, mutta Suomi on niin paljon lähempänä Ukrainaa. Siksi olemme kanavoineet tukemme suoraan Ukrainan hädänalaisille Ukrainan Hätäavun kautta. Sen toiminnanjohtaja Hannu Haukka matkustaa jatkuvasti Ukrainassa ja hänelle on muodostunut henkilökohtaiset suhteet paikallisiin viranomaisiin. Hänen kauttaan saamme parhaat tiedot humanitaarisesta tianteesta ja avustustarpeista sekä pystymme toimittamaan avun suoraan perille tarvitseville.

Katso alta Hannu Haukan raportti (6.10.2023) viimeisimmältä matkaltaan Ukrainan rintamille.
Raportin katsely vaatii lämpimän sydämen lisäksi terveen sellaisen. Materiaali järkyttää.

Voit tutustua asiaan syvemmin Ukrainan Hätäapu -sivustolta. Klikkaa tähän.

NÄIN VOIT OSALLISTUA

Hauskin tapa tukea Ukrainaa on osallistua erilaisiin Leijonien tai muiden samalla asialla olevien hyväntekeväisyystapahtumiin. Niitä tulee olemaan runsaasti tarjolla.

Kovin mielellään voisit myös vaikuttaa siihen, että oma yhteisösi suorittaisi varojen keruuta jossain muodossa. Tietenkään ei ole mikään pakko toimittaa varoja perille Leijonien kautta. Kaikki perille menevä apu on yhtä arvokasta ja tarpeita on paljon yli auttamiskykymme.

Toimimme kyllä mielellämme yhteistyössä, jos yhteisösi niin haluaa. Yhteistyön muotona voivat olla erilaiset keräykset tai yhteiset tapahtumat tai jotain muuta.

Myös suorat lahjoitukset ovat edelleen tervetulleita ja kipeästi tarpeen. Viime kaudella auennut ajatus ohjata merkkipäivälahjat hyväntekeväisyyteen on varttuneelle väelle hieno ajatus ja varmasti lämmittää ’lahjan saajan’ mieltä.

Hannu Haukka Ukrainan Hätäapu

Hannu Haukka Ukrainan Hätäapu

Lauantaina 11.11.2023 klo 14.00 Ravintola Kukko.Ukrainan Hätäavun toiminnanjohtaja Hannu Haukka saapuu vieraaksemme kertomaan Ukrainan tilanteesta ja avun tarpeesta. Hannu Haukka ja hänen järjestönsä koordinoivat avustustemme toimitukset ja varmistavat, että ne...

Anna lahja, joka lämmittää

Anna lahja, joka lämmittää

Kun tärkeät lasten ja lastenlasten lahjat on hoidettu, anna rakkaillesi lahja joka lämmittää saajan sydäntä ja Ukranan hädänalaisia. Lahjoita kamiina rakkaimpasi nimissä Ukrainaan. Yksi tai useampi perhe Ukrainassa saa lämpöä talven pakkasiin sekä mahdollisuuden...

Ukrainan asia on yhteinen

Ukrainan asia on yhteinen

Päivitetty 8.12.2022 Ukrainan hyväksi järjestetyt hyväntekeväisyystanssit saivat niin hyvän vastaanoton, että tuen keräämistä on päätetty jatkaa. Vaikkakin kaikki tilaisuuksiin osallistuvat Leijonat aina maksavat myös omat lippunsa ja kuluttavat muutenkin rahaa...

TÄTÄ OLEMME SAAVUTTANEET YHDESSÄ
SUURKIITOS KAIKILLE!

Talvikaudella 2022-2023 suomalaisyhteisömme keräsi ja lahjoitti kauttamme Ukrainaan yhteensä 30.000 €. Tähän keräykseen osallistuivat sadat elleivät peräti tuhannet yksityishenkilöt osallistumalla leijonatapahtumiin, mutta myös eri yhteisöjen keräyksiin. Lahjoituksia tuli sekä Aurinkorannikon seurakunnalta että Turistikirkolta, KokoomusLadyilta, LeijonaLadyilta, Kymppipaikasta, Suomelasta ja Suomelan Teatterilta sekä myös merkitäviä summia, kun yksityishenkilöt halusivat ohjata merkkipäivälahjojaan Ukrainarahastoon. Myös suoria ja merkittäviä lahjoituksia yksityishenkilöiltä saatiin runsasti. Toki me Leijonatkin kannoimme kortemme kekoon, emmekä pelkästään keränneet varoja ystäviltämme.
Ukrainarahastoa tukivat myös Sydänyhdistys, Teatteriyhdistys, Kaleva ja Aurinkorannikon kuoro onnitellessaan 30-vuotiaita Leijonia.

100 talvitakkia Ukrainaan

100 talvitakkia Ukrainaan

Oululainen pariskunta Eila ja Keijo Koivisto ovat lahjoittaneet naisten pitkiä ja lämpöisiä talvitakkeja Ukrainan hädänalaisille. Takkeja on kaikkiaan 100 kpl ja niiden tukkuhinta on n. 100 €, joten lahjoituksen arvo on huikeat 10.000 €. Takit toimitetaan Oulusta...

Näin lahjoituksesi on mennyt perille

Näin lahjoituksesi on mennyt perille

Ukrainan Kamiinakeräyksen varat toimitettiin Ukrainaan suomalaisen Ukrainanhata.fi -järjestön kautta. Hankkeen vetäjä Hannu Haukka on itse jälleen ollut Ukrainassa ja tässä muutama kuva siitä, miten lahjoittamanne varat ovat tuoneet lämpöä tarpeeseen. Edellinen...