Kar-Air Convair CV440 Metropolitan OH-VKN

Kalenterikuvamme ei ole otsikon lentokone, mutta on identtinen sen
KAR – AIRin koneen kanssa, jolla oli kunnia laskeutua Málagan kentälle ensimmäisenä siviili- ja matkustajakoneena 20.10.1950 klo 12.02 – 60 vuotta sitten. Tämä laskeutuminen avasi Málagan suomalaisturisteille ja turismille yleisestikin.

Matkustaminen Málagaan oli hidasta ja vaivalloista ennen kentän avaamista. Vaihtoehtoina olivat lentokentät Gibraltar, Sevilla ja Córdoba, joista kaikista oli pitkä matka ja huonot tieyhteydet. Gibraltarin ’lisäetuna’ kahden maan tullipisteet.

Siihen aikaan lento Suomesta Espanjaan ei ollut aivan jokapäiväistä eikä ihan hetkinenkään. Toisaalta koneet kyllä olivat mukavampia – ja syystäkin, kuten oheisesta tarinasta selviää:

Aurnkorannikon Aurinkolaivue on lainannut meille kuvauksen kyseisestä lennosta Helsingistä Málagaan.

Kuvamme kone on nähtävissä Málagan lentokentän ilmailumuseossa.
Tämän yksilön päätyminen museokoneeksi on sekin huima tarina, jota kerrotaan sekä Aurinkolaivueen sivuilla että kotimaamme mediassakin: YLE, Keski-Suomi

Málagan ilmailumuseo – Málagan lentokenttä
Museo on hieno tutustumiskohde, jonne pääsee melkoisen mukavasti oman auton lisäksi myös paikallisjunallamme ja paikallisbusseilla. Sijaitseehan museo lentoaseman vanhassa päärakennuksessa. Museo soveltuu kaikille, mutta erityisesti pojat – kaikenikäiset – varmasti nauttivat käynnistä.

Museo ilmoittaa (10/2019) olevansa avoinna tiistaisin 10-18 ja ke-la 10-14.
Tämä on hyvä tarkistaa täältä.
Tarkista tarjonta museon omilta sivuilta, jotka puhuvat espanjaa ja englantia!