El Bélen – Seimi

Joulunaikaan Espanjassa kuuluvat seimikuvaelmat. Seimiä rakennetaan innolla niin yksityiskodeissa kuin uskonnollisissa yhteisöissä ja julkisissa tiloissa. Käynnissä on epävirallinen kilpailu parhaasta kuvaelmasta. Niinpä näitä kauniita asetelmia kannatta käydä katsomassa joulun aikaan. Kävely joulun alla Málagan joulubasaarikujalla antaa kuvan hahmojen tarjonnasta ja moninaisuudesta.

Seimilla on pitkät perinteet.
Samoin seimistä löytyvällä erikoisella hahmolla.

Joulu on täynnä tapahtumia kaikkialla.
Yksi upeimpia nähtäviä ja koettavia ovat Málagan jouluvalot ja erityisesti jokailtainen jouluvaloshow, joka on valojen ja musiikin yhdistelmä. Málagan joulukatu – calle Larios – avataan vuonna 2019 marraskuun viimeisenä perjantaina 29.11. klo 19.30. Siitä lähtien valonäytös toteutuu kolmasti jokaisena iltana klo 18.30, 20.00 ja 21.30 aina 5.1.2020 saakka. Koristeluun tarvitaan vaatimattomat 600.000 isompaa ja pienempää tuikkua. Avajaisissa on syytä varautua tiukkaan ruuhkaan. Larioksen joulukoristelun nimi on tänä vuonna ’Joulumetsä’.

Málagan ja koko alueen joulutapahtumista löytyy paljon tietoa mm. tästä. Sivustoa voi lukea sekä englanniksi että espanjaksi.
Myös Muelle Onen alueella tapahtuu. Lupailevat jopa, että joulupukki tulisi satamaan omalla purrellaan Lapista saakka. Tämän lapsille tärkeän kiinnittymisen laituriin pitäisi tapahtua 29.11. klo 19.00.
Asiasta lisää.
Vielä lisää Málagan joulusta. Sivustossa voi valita useita kieliä, mutta vieraskieliset sivut ovat espanjankielisiä suppeampia. Esim englanniksi ei löydä tietoa seimistä.

Fuengirola avaa oman joulukatunsa ja joulukautensa samanaikaisesti Málagan kanssa.
Tässä on kaupungintalon tiedote joulunajan tapahtumista. Valitettavasti se on ainoastaan selkoespanjaksi.