Leijonakalenteri 2020

Tähän kalenteriin liittyi myös nettisivusto, joka tarjosi syventävää tietoa kunkin kuukauden aiheesta.
Linkit sivuille tässä:

Tammikuu – Castillo de Colomares
Helmikuu – Sardiinit ja sardiinin hautajaiset
Maaliskuu – Fuente de Piedra
Huhtikuu – Superpesis Fuengirolassa
Toukokuu – Cordoba
Kesäkuu – Antequera dolmenit – maailmanperintökohde
Heinäkuu – Torcalin luonnonpuisto kuun maisemineen
Elokuu – Cueva del Tesoro – Aarreluola
Syyskuu – Alhama de Granada
Lokakuu – Suomalainen KARAIR ensimmäinen siviilikonen Málagassa sodan jälkeen
Marraskuu – El Chorro – Caminito del Rey
Joulukuu – Jouluseimet

Leijonakalenteri2020 tästä.
Kalenterilehdillä olevat QR-koodit näihin sivuihin eivät toimi enään, koska nämä sivut on siirretty arkistoon.

Loppu on alkuperäistä tekstiä.
Perinteinen Leijonakalenteri tulee myyntiin lokakuun loppupuolella.

Tänä vuonna harrastamme ekologista lähimatkailua ja tutustumme Aurinkorannikon kohteisiin, jotka eivät yleensä ole matkailijan ensikäynnin listalla.

Kalenterisivulla on lyhyt kohdekuvaus sekä linkki näille nettisivuillemme, joilta lisäbonuksena löydät hieman laajemman suomenkielisen kuvauksen sekä tietenkin linkkejä kohteen omille sivuille espanjaksi ja/tai englanniksi – joskus suomeksikin.

Faktatiedot on pyritty saattamaan ajantasaisiksi kalenterin valmistumishetkellä. Muista kuitenkin tarkistaa sisäänpääsyt yms. aikomasi vierailuajalta. Kaikki voi muuttua ja ota myös huomioon kalenteriin merkityt pyhäpäivät sekä niihin mahdollisesti liittyvät puentet.

Muistathan, että Leijonakalenteri on paitsi koriste- ja käyttöesine – myöskin erinomainen ja edullinen lahja, jonka nettiosio on käyttökelpoinen vielä takuuajan jälkeenkin. Voit noutaa omasi näiltä yhteistyökumppaneiltamme:
Benalmádena: Bar Victoria, Salón DK
Calahonda: Dos Leones
Fuengirola: Kampaamo Anita, Cafe Kardemumma, Thelman Pullapuoti, Leipomo Mummola, Ewalds, SanDeli, Centro Finlandia, ravintola Alegría, Uusi Refla
Torremolinos: La Doña

Kalenteriin on merkitty suomalaiset ja tärkeimmät espanjalaiset pyhä- ja liputuspäivät. Täällä Espanjassa on paljon paikallisia juhlia, joita emme kaikkia yritä saada mukaan. Tästä näet Fuengirolan tilanteen vuonna 2020. Samasta linkistä pääsee helposti kaikkien Andalucian kaupunkien pyhiin.
Espanjalainen käytäntö on, että sunnuntaiksi sattuva pyhäpäivä korvataan pitämällä vapaata seuraavana maanantaina (puente, silta). Tällöin osa kaupoista ja palveluista voi olla suljettu. Samoin suhtaudu varoen tilanteisiin, joissa pyhäpäivän ja viikonlopun väliin jää yksi arkipäivä. Tällaiset välit pyritään pitämään vapaina, jos mahdollista. Toki kaupat ovat – ainakin enimmäkseen – avoinna, mutta moni yritys voi olla suljettuna. Paikallisten juhlien aikaan myös moni yritys keskittyy Ferioihin ja normaalitoiminta ei ole tehokkaimmillaan.